Sarah Bernhardt er dog ikke oprindeligt fra Danmark, men alligevel har li lidt historie i forhold til den lille kage. Den har fået det kendte navn efter den kendte danske skuespiller Sarah Bernhardt. Det er samtidig grunden til at kagen ikke kun har 1 navn, men for og efternavn. Hun blev opkaldt efter den da hun var vild med den velkendte kage. Ejeren af det Hollandske konditori, blev så beæret at han opkaldte kagen efter hende.

Jeg har derfor valgt at sammensætte en super god opskrift på denne klassiske kage. Den har alle de klassiske elementer som makronbund lavet på hasselnødder og æggehvider. Chokolade mousse lavet på piskefløde, chokolade og husblas. Og ikke mindst en chokolade overtræk så man også kan lege lidt med temperering. Alle tingene er tilsammen med til at have den perfekte balance i den lille Sarah Bernhardt kage.

Antal: 30 stk

Tilbedredningstid: 60 minutter

Sværhedsgrad: Medium


Ingredienser

Chokolademousse

  • 2 blade husblas
  • 3 dl piskefløde
  • 200 g mørk chokolade

Makronbunde

  • 40 g hasselnødder
  • 25 g æggehvide pasteuriseret
  • 100 g sukker

Overtræk

  • 300 g mørk chokolade tempereret

Instruktioner

Chokolademousse

  • Udblød husblassen i vand
  • Smelt piskefløden til den er lige over kogepunkt.
  • Hæld halvdelen over chokoladen og lad det smelte sammen.
  • Hæld den sidste halvdel over og rør til massen er ensartet.
  • Smeld husblassen i massen når den er omkring fingervarm..
  • Sæt massen på køl.

Makron bund

  • Blend hasselnødder og sukker sammen til det er helt fint.
  • Tilsæt pasteuriseret æggehvide lidt efter lidt til massen er ensartet.
  • Sprøjt massen tyndt ud med en diameter på 4 cm.
  • Bag dem i en 180 grader varm ovn i ca. 10 min.

Samling

  • Sprøjt chokolademoussen på de afkølede markronbunde, og lad dem køle af til de har sat sig.
  • Dyp de kolde Sarah Bernhardt i chokoladen og lad dem tørre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *