Jeg har altid været lidt forsigtig med at bruge husblas. Da man i mange tilfælde ser hvor galt det kan gå. Men da jeg så forleden dag besluttede mig for at jeg ville prøve at udfordre mig selv med nogle lidt sværere kager. Gik jeg på jagt efter ideér til en god kage at begynde med.

Jeg fandt så til sidst frem til at jeg ville prøve at sætte den lidt bastande brownie bund med den lidt søde hindbærmousse, og slutte det af med en hindbærgelé som har en lidt lakrids smag fra stjerneanisen. Det tog som forventet noget tid for alle lagene havde sat sig. Men det var fint nok så var der tid til at tænke på pynten og forberedelse af det næste lag. Jeg vil også lige sige at da den så var færdig var den et stort hit. Så den skal nok laves flere gange.

Personer: 12

Tilbedredningstid: 60 minutter

Sværhedsgrad: Medium


Ingredienser

Mørdej

  • 4 æg
  • 300 g mørk chokolade
  • 100 g hvedemel
  • 1 spsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 100 g valnødder

Hindbærmousse

  • 600 g hindbær optøet
  • 8 blade husblas
  • 2 vaniljestænger
  • 60 g flormelis
  • 2 stk citron saft og skal
  • 240 ml piskefløde
  • 240 g skyr

Hindbærgele

  • 400 g hindbær
  • 5 blade husblas
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • 10 hele stjerneanis

Pynt

  • fondant
  • browniekrummer
  • krymmel

Instruktioner

Brownie

  • Smelt chokoladen og smøret i hver deres skål.
  • Pisk æggene og sukkeret til de er hvide og luftige.
  • Rør det smeltede smør i æggeblandingen (smøret skal helst have stuetemperatur).
  • Vend mel og bagepulver i æggeblandingen
  • Vend chokolade og hakkede valdnødder
  • Hæld dejen ned i en smurt springform, og bag den i ca. 15 min i en 200 grader varm ovn.
  • Hvis du syntes at din brownie er for høj, kan du skære noget af toppen og bruge den som pynt på kagen for at give et rustikt look.

Hindbærmousse

  • Læg husblassen i blød i koldt vand.
  • Kog bær, flormelis, vanilje + stangen, citron saft og skal i nogle minutter.
  • Sigt blandingen, kom den tilbage i gryden og kog den i nogle minutter
  • Smelt derefter husblassen i blandingen og hæld den over brownien når både brownien og hindbærmoussen er stuetemperatur.

Hindbærgele

  • Læg husblassen i blød
  • Bring vaniljekorn + stang, hindbær, sukker og stjerneanis i kog i ca. 15 min.
  • Sig massen og smelt husblassen i massen
  • Hæld hindbærgelé over hindbærmoussen (hindbærmoussen skal have sat sig, ellers bliver de blandet sammen)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *