Der findes en masse former for snegle og snurrer. Min absolut favorit er dog brunsviger snegle som er langt mere karamelliseret i smagen. De er lavet på den samme gode dej som alle mine andre snegle er lavet med, en let fugtig men lækker dej. Og igen har jeg valgt at lave sneglene i en springform, da jeg på den måde sørger for at alt fyldet bliver i sneglene.

Antal: 12 stk

Tilbedredningstid: 60 minutter 

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Bolledejen

  • 250 g smør stuetemperatur
  • 400 g hvedemel
  • 2 tsk kardemomme
  • 75 g sukker
  • 2 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 æg stuetemperatur

Remonce

  • 100 g smør
  • 75 g mørk sirup
  • 150 g brun farin
  • 50 -75 g brug farin

Instruktioner

Bolledej

  • Smuldr smør i melet, ved først at hakke det med en kniv og derefter nulre det med fingrene.
  • Rør kardemomme og sukker ud i melet.
  • Lun mælken til den er lillefinger varm i en anden skål, og rør gæren ud i mælken.
  • Bland mælken i dejen sammen med æggene, og ælt til en glat og lækker dej.
  • Lad dejen hæve tildækket på køkken bordet i 30 min.
  • Rul dejen ud i en rektangel, til den er omkring en 2-3 cm tykkelse.

Remonce

  • Pisk smør, farin og sirup luftigt med en el-pisker, det kan også klares i hånden det er bare en større træning.
  • Fordel forsigtigt remoncen på den udrullet dej.
  • Tag en god del af den ekstra brune farin og drys det ud på dejen. Det at der er en stor del brun farin til smør gør at fyldet bliver sprødere inde i sneglene.

Samling og bagning

  • Rul dejen tæt og skær kanelsneglene ud i en tykkelse på 5 cm.
  • Placer kanelsneglene i en smurt springform. Der skal være lidt luft omkring dem da de hæver under bagning.
  • Hvis du ønsker det kan de pensles med mælk eller æg.
  • Bag dem i 180 grader i ca. 20 min.
  • Åben ovnen når der er 5 min tilbage af bagetiden og drys lidt ekstra brun farin ovenpå brunsviger snegle, dette giver lidt ekstra sprødhed.
  • Hvis det ønskes kan de pyntes med glasur, men det er bestemt ikke nødvendigt.