Om sommeren er der intet bedre end at bruge alle de frugter og bær man som er friske og som man evt. har af egne resourcer i haven. Hvilket ville være et glimrende anledning til at lave blommetærte med crumble.

Jeg er så heldig at vi har en masse frugt buske og bær træer i haven, derfor har jeg min egen mindre produktion af ingredienser til diverse kager og tærter. Jeg brugte derfor nogle af de mange blommer jeg havde i haven til at lave denne blommetærte med crumble.

Antal: 1 springform Ø28 – ca. 6-8 personer

Tilbedredningstid: 60 minutter 

Sværhedsgrad: Let


Ingredienser

Mørdejsbund

  • 300 g hvedemel
  • 150 g smør stuetemperatur
  • 100 g flormelis
  • 1 æg

Fyld

  • 350 g blommer uden sten

Crumble

  • 150 g havregryn
  • 100 g hvedemel
  • 75 g brun farin
  • 150 g smør
  • 1 tsk vaniljepulver

Instruktioner

Mørdejsbund

  1. Ælt alle ingredienser kort sammen, det er vigtigt at man ikke bruger for lang tid på det da man ellers smelter smøret, hvilket der ikke er noget galt med, den skal så bare have længere tid på køl bagefter
  2. Sæt den på køl i mindst 30 min.
  3. Rul dejen ud med en tykkelse på 2 cm og rul dejen løst om en kagerulle for mere kontrol
  4. Rul dejen ud over tærte/springformen og sørg for at hele formen er dækket med mørdej. Hvis det kommer huller i dejen kan man tage overskydende dej og lappe hullet.

Fyld

  1. Vask blommerne og skær den i skiver. De kan også skæres i tern hvis det er lettere, det er alt efter hvad man selv fortrækker.
  2. Fordel blommerne ligeligt på mørdejsbunden, det kan evt. være så de former et flot mønster.

Crumble

  1. Bland ingredienserne til crumble sammen kort, så ingredienserne stadig forbliver kolde.
  2. Fordel crumble ligeligt over blommerne.
  3. Bag det hele i en 180 grader varm ovn i 20-25 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *